online-vintage-shoppen

Online vintage shoppen doe je bij KIKS & CRACK. Ze zijn the newest thing on the block. Ze openden op 27 januari 2019 hun online deuren. KIKS & CRACK staat vooral voor inclusiviteit, in de breedste zin van het woord. Bij hun draait het om empowerment, dit maakt ze anders dan een gewone online vintage store. Vandaar ook de slogan ‘Not your daily vintage’ die in hun teaser op hun Instagram te zien is.

De webshop KIKS & CRACK is vooral voor vintage lovers. Ze bieden vintage unisex kleding aan in alle maten. Maar KIKS & CRACK is er ook voor mensen die zelf niet veel hebben met vintage maar bereid zijn om verantwoordelijk te consumeren (door niet alleen geld uit te geven aan nieuwe kleding) en die voor empowerment staan. Zo draag je met de kleding van KIKS & CRACK ook een steentje bij aan een milieubewuste wereld, al is ie klein.

Kimberly van KIKS & CRACK

KIKS & CRACK is opgericht door Kimberly Dias, een visual artist die vorig jaar afgestudeerd is aan de kunstacademie. Hierover zegt ze: “Sinds klein wilde ik altijd iets opzetten voor mezelf. Altijd ook gespeeld met het idee dat het concept somewhere eco-friendly moet zijn. Ik ben fotografe en wil door middel van fotografie en styling een stem krijgen om maatschappelijke issues aan te kaarten en wellicht bespreekbaar te maken.” Daarom bekritiseert KIKS & CRACK ook het schoonheidsideaal die wij voorgeschoteld krijgen van de media. Dit doen ze door middel van het casten van modellen die niet alleen mooi en uniek zijn, maar die ook een representatie zijn van onze huidige maatschappij.

Als kind bladerde Kimberly altijd door de fotoalbums van haar moeder. Ze bewonderde haar stijl als jonge vrouw. Met haar gekleurde bloesjes en hoge broeken. “That 80 vibe all over! Een zelfverzekerd onafhankelijke vrouw vol levenslust met gevoel van stijl.” Kimberly heeft deze stijl altijd dope gevonden en gaf het haar eigen draai. “Mijn moeder noemt mij tot de dag van vandaag nog steeds ‘Ghippie’, omdat ik volgens haar kleding aantrekt die helemaal niet bij elkaar passen. Hihi, niet wetende dat ik het met die intentie doe.”

Positieve reacties

De eerste reacties die Kimberly binnenkreeg waren grotendeels heel warm en hartig. Vele zagen dit als een niche. Andere zeiden weer dat het een tof concept is maar niet per se weggelegd voor hun is. “Wat natuurlijk ook prima is, dan ben je de doelgroep ook niet.” Kimberly wil KIKS & CRACK in de toekomst uitbreiden. Zo zal je ze dan vaak op vintagemarkten tegenkomen. Daarnaast willen ze deze zomer een POP-UP Store openen in Rotterdam.

Online vintage shoppen doe je bij KIKS & CRACK op www.kiksandcrack.com.

Deze artikelen over mode vind je vast ook leuk:

Jaël Hofwijks

Hi! Ik ben Jaël en ik heb er inmiddels al 28 jaartjes om de zon op zitten. Je kent mij misschien als de oprichter van Melaninfinity Magazine. Met een tof team bloggers werken elke week aan de leukste content voor Afro-Nederlandse vrouwen. Naast Melaninfinity Magazine ben ik parttime werkzaam als assistent leidinggevende in de kinderopvang en heb ik een social media branding studio, Creative Studio Gemini. In case you were wondering, 26 mei :).

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: