Zo kom je aan die twee liter water per dag

Kan je ’s ochtends nooit opstaan? Ben je de hele dag door moe? En heb je de laatste tijd vaak hoofdpijn? Dan drink je waarschijnlijk niet genoeg water. Ons lichaam heeft water namelijk ontzettend hard nodig. Wist je dat een mens maar drie dagen zonder water kan?

En ja, water zit in alles, ook in limonade en frisdrank, maar water zonder ongezonde toevoegingen zoals suiker, is toch het beste voor je lichaam. Probeer het maar eens een weekje uit, je merkt meteen het verschil op.

Drink een glas water voordat je aan je dag begint

Door de dag met een glas water te beginnen zet je automatisch de toon voor de hele dag. Het zorgt ervoor dat je in ieder geval al 250ml op hebt, het bevordert de stoelgang en helpt je lichaam bij het afscheiden van gifstoffen.

Voeg een smaakje aan je water toe

Laten wij nou eerlijk zijn, water moet je leren drinken. Het smaakt niet echt lekker zonder een extra smaakje erbij. Alhoewel meningen hier zeker over zullen verschillen. Maar met een smaakje door middel van bijvoorbeeld stukjes fruit, zal het water drinken aantrekkelijker zijn en ook makkelijker gaan.

Maak een gebruik van een stimulerende app

Er zijn verschillende apps verkrijgbaar die je kunnen stimuleren om meer water te drinken. Zo heb je apps die je eraan herinneren om water de drinken, en apps waarin je kan bijhouden hoeveel je al gedronken hebt. Een goed voorbeeld daarvan is de app iDrated.

Maak gebruik van een rietje

Het klink misschien gek, maar door een rietje krijg je ongemerkt meer vocht naar binnen. Superhandig voor het opkrikken van je waterinname dus.

%d bloggers liken dit: