You know when you’re living your best life, walking around in your best fit. And, there it is, een opgeblazen buik, here to ruin your outfit! Meestal wordt een opgeblazen buik veroorzaakt door verkeerd eten. Hieronder 6 tips om van je opgeblazen buik af te komen.

1. Eet meer vezels.

Vezels stimuleren een goede darmwerking, waardoor het opgeblazen gevoel ook zal afnemen. Vezels vind je oa in fruit, groenten, volkoren brood en noten.

2. Eet minder suikers en zout.

In jouw darmen zit een bepaald soort gist dat suikers omzet in giftige stoffen. In kleine hoeveelheden kan dit geen kwaad, maar als je veel van zoete dingen houdt, kan het zeker zorgen voor een opgeblazen gevoel. Ook zout kan leiden tot overmatige gasvorming en zo ook het opgeblazen gevoel.

3. Relax meer.

Het blijkt dat langdurige stress je darmwerking negatief kan beïnvloeden. Zorg daarom voor een passende uitlaatklep en vermijd stressvolle situaties.

4. Eet niet te snel en kauw goed op je eten.

Door te snel te eten komt er veel meer lucht mee naar binnen. Dit zorgt op zijn beurt weer voor gasvorming in de darmen. Wil je een minder opgeblazen buik, eet dan wat langzamer dan je gewend bent.

5. Vermijdt koolzuurhoudende drank.

Ook met koolzuurhoudende drank krijg je veel lucht naar binnen. Vermijdt dit daarom zoveel mogelijk.

6. Sport meer.

Volgens velen zorgt regelmatig sporten voor een betere darmwerking. Het proberen waard dus!

Werkt dit allemaal niet? Dan kan het zijn dat er iets meer aan de hand is, raadpleeg dan de huisarts (womenshealthmag).

Jaël Hofwijks

Hi! Ik ben Jaël en ik heb er inmiddels al 28 jaartjes om de zon op zitten. Je kent mij misschien als de oprichter van Melaninfinity Magazine. Met een tof team bloggers werken elke week aan de leukste content voor Afro-Nederlandse vrouwen. Naast Melaninfinity Magazine ben ik parttime werkzaam als assistent leidinggevende in de kinderopvang en heb ik een social media branding studio, Creative Studio Gemini. In case you were wondering, 26 mei :).

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: